fbpx

Over Niek

Blijdschap helpt me

Hey, ik ben Niek van Wel en ik ben autistisch. Ik ben 37 jaar jong en geboren en getogen in Nijmegen. Bijna 30 jaar lang heb ik op 1 adres gewoond, bij mijn fijne ouders. Het gaf me vertrouwen en dat is wat ik andere autistische mensen ook gun.

Mijn missie is om autistische mensen een volwaardig leven te laten leiden, met rust en in verbinding met onze geliefden. Rust is voor mij het accepteren van wat ik denk, doe en voel. Hoe moeilijk ik het leven soms ook vind, er is altijd hoop en er komt altijd iets fijners.

Tot 2018 was ik altijd zoekende naar mezelf en mijn plek in deze wereld. Die heb ik nu gevonden en daar wil ik ook jou nu mee helpen. Mijn geheim is mijn basisbehoeften vervullen. Weten wat ik nodig heb en daar naar gedragen. Dus ik hoop dat al mijn blog en gratis weggevers ook jou daar bij gaan helpen.

Nu hoop ik dat ook jij meer rust in het leven gaat krijgen en mensen die je begrijpen. Ik ga jou de betrokkenheid geven die jij verlangt. Dat is waar ik me voor de volle 100% voor wil inzetten. Zelfs jij gaat dan meer zelfvertrouwen voelen en doen waar jij energie van krijgt.

Wat ik voor je hoop is leuk werk, een goed leven en fijne mensen om je heen. Mensen die je begrijpen, omdat jij helemaal jezelf bent. Ik geloof dat je een heel eind gaat komen met de  gloednieuwe challenge die ook jouw angst omzet in vertrouwen.

Wat jij gaat merken is dat je meer zelfvertrouwen gaat krijgen, want je kent jezelf beter en je doet wat je nodig hebt. Het zijn allemaal behoeften die je gaat leren kennen en gebruiken. Je gaat al je prikkels begrijpen, want die zeggen wat je nodig hebt.

De dingen die je denkt, die ga je snappen en merken hoe nuttig die zijn. Met al je gevoelens leer je beter omgaan, want ook die zijn er niet voor niets. Met als klap op de vuurpijl: al je kennis ga je inzetten, om een fijner leven te gaan maken, want dat is wat jij verdient.

Passies

Persoonlijk ontwikkelen is mijn grootste passie, daar hoop ik jou in mee te nemen en je leven fijner te maken. Ook ik zat op speciaal onderwijs en toch heb ik mijn hbo-diploma gehaald. Dat was nergens voor nodig, merk ik nu en toch besef ik daardoor dat mensen met autisme echte leiders kunnen zijn.

Je gaat inzien dat jij dat ook voor jezelf kunt gaan geloven, want autisme is een echt talent. We kunnen beter denken, we kunnen beter voelen en maakt ons hele mooie mensen.

Mooie mensen die erg creatief zijn, goed kunnen denken en extreem veel weten. Mijn geloof in ons is wat ik over wil brengen. Dat is wat ik het liefste doe. Wat doe jij het liefste?

Doelen

Mijn doelen zijn mensen met autisme tot rust brengen, zodat ze meer balans voelen en ze begrepen worden.

Het belangrijkste is het communiceren, want dat is intuïtief en toekomstgericht. Het is gewoon anders dan bij de meeste andere mensen en daar ligt nou juist de kracht van ons. We weten zoveel door onze intuïtie, dat slaan we lekker op in ons hoofd en die kennis mag gehoord worden.

Het logisch maken van jouw kennis is wat ik voor je wil doen, maar eerst mag je zelfkennis opdoen en weten wat je wilt.